Au fost aprobate voucherele de 100 lei si loteria pentru stimularea vaccinarii - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Au fost aprobate voucherele de 100 lei si loteria pentru stimularea vaccinarii

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de luni, 30 august 2021, ordonanta care aproba acordarea voucherelor de 100 de lei, precum si organizarea loteriei pentru stimularea vaccinarii.

Astfel, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, persoanele care se vaccineaza cu schema completa vor beneficia de vouchere in valoare totala de 100 de lei, sub forma tichetelor de masa, potrivit institutiei.

Tot ca masura pentru stimularea vaccinarii, va fi organizata o loterie care consta in acordarea de premii in bani persoanelor vaccinate cu schema completa. Astfel, dupa emiterea certificatului de vaccinare, persoanele respective se pot inscrie pentru participarea la loterie pe site-ul certificat-covid.gov.ro, in cadrul caruia Serviciul de Telecomunicatii Speciale va dezvolta functionalitatea de inscriere. Conditiile privind inscrierea vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si al directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Pentru anul 2021, prima extragere este prevazuta a avea loc in luna octombrie. Organizarea loteriei, structura premiilor, precum si procedura de acordare a acestora se stabilesc prin ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante. Fondul anual de premiere, precum si repartizarea acestuia se stabileste de catre Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, iar extragerile sunt organizate de catre Compania Nationala „Loteria Romana” S.A.

Totodata, prin ordonanta adoptata astazi, se coreleaza masurile instituite de Romania cu privire la verificarea si eliberarea certificatelor digitale COVID-19 de vaccinare, testare sau trecere prin boala, in conformitate cu principiile generale ale dreptului Uniunii Europene (UE), in special cu principiile proportionalitatii si nediscriminarii.

Astfel, noile modificari prevad ca certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate si pe teritoriul Romaniei pentru atestarea vaccinarii, testarii sau trecerii prin boala a titularilor, iar termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid creste la 48 de ore, de la 24 de ore, cum este in prezent.

De asemenea, a fost creat cadrul legal astfel incat mastile de protectie acordate de Ministerul Sanatatii si nedistribuite de la nivelul directiilor de sanatate publica, respectiv al autoritatilor publice locale, sa poata fi repartizate inspectoratelor scolare judetene, conform solicitarilor acestora, in vederea distribuirii lor catre elevii din ciclul primar, gimnazial si liceal.


Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Victor Achim - www.conta.ro
Data: 2021-08-31
Vizualizari: 2173


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-10-25
Accesul in incinta Agentiei Nationale de Administrare Fisclaa, precum si in sediile structurilor subordonate, este permis numai dupa prezentarea certificatului verde COVID, incepand din 25 octombrie, a informat institutia.  Citeste mai mult ...
postat la: 2021-10-22
AJFP Ialomita reaminteste contribuabililor ca luni, 1 noiembrie 2021, este termenul limita de depunere a Formularului 394.  Citeste mai mult ...
postat la: 2021-10-22
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a demarat 100 de actiuni la firmele mari pentru a vedea daca au conectat casele de marcat la serverul ANAF, potrivit unui comunicat al institutiei.  Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services