search

Noul formular 112 pentru 2019. Care sunt modificarile?

In Monitorul Oficial din 15 februarie nr. 123/15.02.2019 a fost publicat Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 611 din data de 31 ianuarie 2019. Actul face referire la aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, adica formularul 112. 
 
 
Noul formular 112 pentru anul 2019 a fost adaptat dupa prevederile Ordonantei de Urgenta 114/2018, in special pentru taxele salariale reduse din constructii. Cu siguranta stiti deja ca angajatorii din sectorul constructiilor vor plati taxe salariale mai mici pentru angajati timp de zece ani. Acestia vor plati la stat contributii reduse pentru pensii (CAS) si munca (CAM) si vor fi scutiti si de plata contributiei de sanatate (CASS) si a impozitului pe venit. 
 
Aceasta nu este singura prevedere care a impus modificarea formularului 112. Va reamintim ca, in cazul angajatilor care activeaza in sectorul IT, nu se mai acorda facilitatea de suportare de la buget a unei parti din contributia la asigurarea de sanatate. Modificarea a avut loc incepand cu ianuarie 2019.
 
Inca o prevedere care a impus schimbarea formularului 112 este cea legata de angajatorii care se incadreaza in baza unui contract de munca, un numar de minim doua persoane cu varsta de pana la 45 de ani, iar angajarile sunt in domeniul agricol ori in domeniul acvacultura si industrie alimentara, primesc un sprijin financiar, potrivit Legii nr. 336/2018. Si aceasta a intrat in vigoare tot din ianuarie 2019.
 
 
 
 

Declaratia 112 – ultima versiune 

 
 
 
 


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice